lördag 16 juni 2012

I kazbegis berg


hittade vi också en ännu oidentifierad harkrank, inte imponerande stor, men med imponerande långa ben. Möjligt är att jag t.o.m. omedvetet förkortat dessa för att få med dem på pappret. Vingarna var knappt genomskinliga och kroppen svagt och matt blå.

Kazbegi stad har en befolkning på ungefär 4000 människor, och kan således kanske mest kallas en liten fantastisk by. Befolkningsmängden är begränsad men vyerna är storslagna så man kippar efter andan.
I denna lilla fantastiska by satt vi en kväll på en bar och drack en enkel pilsner. Brevid oss satt två kvinnor och talade engelska med varandra, och oundvikligen kom vi i slang med dem. Den ena var ett latinoamerikansk energiknippe från New York som jobbat som massör åt Al Pacino. Den andra var en tjej från Schweiz och precis lika mycket som folk säger "Ah, Swiss army knife!" när vi säger att vi kommer från Sverige, utropas "Ah! Ibrahimovic!" som svar när de får veta att hon kommer från Schweiz. Men det mest fantastiska av allt var att det visade sig att hon otroligt nog studerade insektsteckning vid universitetet i Zurich! Tänk va?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar